LIITY KANNATUSJÄSENEKSI

Sivu sisältää tietoja, joita ei ole tarkistettu!

Tarvittavat hyväksynnät: 2 kpl

Kirjaudu sisään, niin voit hyväksyä sivun tai ilmoittaa sen asiattomaksi.

Pekka Hintikka

EtunimetPekka
SukunimiHintikka
Syntymäaika19.06.1920
KotikuntaJyväskylä
SyntymäkuntaJyväskylä
Joukko-osastot
Talvisota: 30.11.1939 - 13.03.1940 1.D

Pekka Hintikka (19. kesäkuuta 1920 Jyväskylä – 24. helmikuuta 2016 Jyväskylä) oli suomalainen matemaatikko, tietokirjailija ja historiantutkija.

Hintikan vanhemmat olivat rouva Amanda ja liikemies Pekka Hintikka Keski-Suomen Konnevedeltä. Pekka Hintikka kirjoitti ylioppilaaksi 16-vuotiaana Jyväskylän Lyseosta. Hän palveli talvisodassa kenraali Laatikaisen johtamassa divisioonassa. Jatkosodan alussa hän palveli alikersanttina Vienan Karjalan Uhtuassa ja myöhemmin upseerikoulun käytyään 2. divisioonassa tykistöupseerina. Valmistuttuaan sodan jälkeen filosofian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta pääaineena matematiikka sekä diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta sähköosastolta Hintikka siirtyi insinööriksi Strömberg-sähköyhtiöön ja toimi samaan aikaan tuntiopettajana Helsingin teknillisessä oppilaitoksessa. Kolmen vuoden jälkeen hän aloitti varsinaisen opetustyönsä Helsingin teknillisessä oppilaitoksessa, ja hän toimi siellä yli 30 vuotta matematiikan ja fysiikan sekä sähkötekniikan opettajana ja yliopettajana.

Hintikan kirjallisena pääteoksenaan voidaan pitää teosta Algebran ja korkeamman matematiikan perusteet; Teknillisen matematiikan perusteet. Osa 1–3.

Lue lisää Wikipediasta »